امضای تفاهمنامه کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه با «شبکه ملی مبارزه با بیماری های غیر واگیر به منظور ترویج و تو سعه سلامت اجتماعی و کاهش مصرف دخانیات - کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه ucshd
امضای تفاهمنامه کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه با «شبکه ملی مبارزه با بیماری های غیر واگیر به منظور ترویج و تو سعه سلامت اجتماعی و کاهش مصرف دخانیات
امضای تفاهمنامه کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه با «شبکه ملی مبارزه با بیماری های غیر واگیر به منظور ترویج و تو سعه سلامت اجتماعی و کاهش مصرف دخانیات
01 01 2024 10:41
کد خبر : 3985145
تعداد بازدید : 392
به گزارش روابط عمومی کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه دانشگاه تهران، نشست اعضای کرسی با اعضای جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در تاریخ یکم بهمن ماه ۱۳۹۸ ساعت ۱۱ در محل دفتر جمعیت برگزار شد.
ابتدا آقای دکتر محمد رضا مسجدی دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و مدیر عامل شبکه با اشاره به این مسئله که هدف این سازمان مردم نهاد کنترل دخانیات، حفاظت مردم و بخصوص جوانان از استعمال دخانیات که دریچه ورود به بزهکاری و اعتیاد است، گفت: ما تاکنون به وسیله کارشناسان و متخصصان در بخشها مختلف راهکارهایی را برای کنترل استعمال دخانیات ارائه کردهایم وهمچنان با بهرهمندی از تمام امکانات و ظرفیتهای اجتماعی برای مقابله با این مسئله پیش خواهیم رفت.
مسجدی افزود: هدف ما این است که مدرسه به مدرسه، محله به محله و… با طراحی و تهیه محصولات آموزشی- فرهنگی و ارسال به بعضی از مدارس و دانشگاههای مختلف گامهای مؤثری در زمینه مبارزه با دخانیات برداریم.
وی گفت ما در این مجموعه می خواهیم با همکاری جناب حجت السلام و المسلمین ابوترابی امام جمعه موقت و عضو شورای شهرتهران طرحی را در تهران به اجرا در بیاوریم که امیدواریم حمایت های سازمان های ذیربط را بتوانیم به دست آوریم.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات افزود در منطقه نیاروان مشارکت درحوزه سلامت با استقبال بسیاری مواجه شد؛ دانش آموزان خودساخته شدند به طوری که درحال حاضر در این مدرسه و محله کیسه پلاستیکی را جمع آوری می کنند و از کیسه کاغذی استفاده می شود و این نشان می دهد مدرسه جای خوبی برای پیشگیری است.
وی در ادامه گفت: در جلسه ای که با دکتر نیلی رئیس دانشگاه تهران در حوزه دخانیات داشتیم، ایشان از اجرای این طرح برای دانشجویان و دانشگاهیان استقبال کردند که امیدوارم کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه بتواند در زمینه ارزش سلامت اجتماعی، درک سالم، پیشگیری و اگاهی بخشی کمک شایانی انجام دهد.
در ادامه دکتر یونس نوربخش رئیس کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه دانشگاه تهران گفت: ما می توانیم برای توان افزایی فی مابین، برنامه های پژوهشی و آموزشی مشترکی را در زمینه سلامت اجتماعی تعریف و اجرا نماییم. همچنین ایشان تصریح کردند ما همگی دغدغه کنترل و مبارزه با دخانیات را داریم.
وی افزود یکی از اهداف دانشگاه تهران ورود به مسائل اجتماعی است که اثر سوء در جامعه دارند. استعمال دخانیات نیز یکی از این پدیدهها است که باید فرهنگسازی و گفتمان سازی در این زمینه صورت پذیرد. برای تضمین سلامت جامعه باید توسعه عدالت بهداشت و درمان، کاهش تنش اجتماعی و روانی به دنبال دارد چون مسئله اجتماعی تر شده است ، آسیب های اجتماعی همچنان سیر صعودی دارد.
دکتر نوربخش گفت: پیشنهاد ما جایگزینی پارادایم ترویج سلامت اجتماعی به جای پارادیم پیشگیری اجتماعی است، چون در پیشگیری نگاه مقطعی و سطحی است و تا ابعاد سلامت تبیین نشود پیشگیری نمی تواند موفق باشد. ضمن اینکه مفهوم سلامت جامعه گسترده تر از پیشگیری است. بسیاری از مریض ها از سبک زندگی غلط هست که لزوم آسیب اجتماعی نیست مثل چاقی، قند خون و خیلی از امراض دیگر. سلامت اجتماعی هنوز در جامعه به خوبی مطرح نشده و باید سلامت اجتماعی را از طریق سایت ها و کانل های مرتبط اطلاع رسانی و پررنگ نماییم. ما بیادبنیان های سلامت جامعه را اصلاح . بازسازی کنیم والا نظریه های پیشگیری مشکل جامعه را حل نمی کند.
رئیس کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه اعلام کرد: در بسیاری از کشورهای جهان مالیات بر دخانیات بیش از ۷۰ درصد است و نهتنها در بحث دخانیات بلکه بر کالاهای آسیبرسان نیز مالیات بالایی دریافت میشود. در جامعه ما الان به باشگاههای ورزشی مالیات می بندند. ورزش الان برای عموم جامعه گران هست و نباید گران تر کنیم چون سلامت مردم به خطر می افتد.
سپس دکتر محمد رضا سعید آبادی مشاور امور بین الملل پردیس البرز و رئیس کمیته علمی مطالعات و تجربیات بین المللی کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه دانشگاه تهران گفت: برای دانشجویان خارجی علاقمند به بحث سلامت اجتماعی بستر همکاری فراهم است و موضوع سلامت اجتماعی را می توان از تجربیات کشورها و NGO های فعال استخراج کرد ایشان تصریح کردند دانشجویان خارجی اثر گذار هستند و این امکان وجود دارد اگر کاری در این حوزه انجام شده و دیگران موفق بودند کرسی یونسکو انجام دهد و ما به دنبال این هستیم که موفقیت را چه درحوزه فنی ، دانش آموزی و دانشجویی دنبال کنیم.
وی تاکید کرد سایت ها و بخش رسانه ها هستند که این موضوع را بازنمای می کنند حوزه دخانیات اگر از طریق رسانه ها دیده شود موج ایجاد می کند و کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه می تواند بیشتر در حوزه سلامت اجتماعی همکاری مثمرثمر با جمعیت داشته باشد.
در ادامه دکتر نوربخش گفت: کرسی یونسکو تجربیات خوبی در حوزه برگزاری کارگاهها و نشست های تخصصی در حوزه سلامت اجتماعی داشته است و می تواند این جمعیت را در این حوزه پشتیبانی نماید.
وی تصریح کرد دانشگاه تهران گنجینه علمی خوبی از قبیل استاد، دانشجو و منابع علمی دارد که می تواند برای بسترسازی و ترویج سلامت اجتماعی کمک شایانی انجام دهد و توانمند سازی آدم ها خیلی مهمتر است که بعد ها بتواند سفیران خوبی برای جمعیت مبارزه با دخانیات باشند.
لازم به ذکر است در شبکه ملی مبارزه با بیماری های غیر واگیر بیش از ۵۲ سازمان مردم نهاد عضو هستند.
در پایان تفاهم نام همکاری در راستای مسئولیت های اجتماعی فی مابین کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه و شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر به امضای طرفین در محور های ذیل رسید.
۱-۱) تبادل پژوهشگر و کارشناس فنی برای کسب تجربه و انتقال دانش در حوزههای مورد علاقه مشترک براساس چارچوب مقررات و قوانین
۱-۲) همکاری در برگزاری دورههای آموزشی تخصصی مدیران و کارشناسان
۱-۳) همکاری و تبادل اطلاعات و تجربیات در انجام نشستها و گردهماییهای مشترک در حوزه آموزشهای سازمانی
۱-۴) همکاری با دانشگاه و سازمانها و مؤسسات بینالمللی با برگزاری کنفرانس، برگزاری نمایشگاه، جشنواره فیلم نو آورانه، تولید محتوی، عرضه و انتشار در حوزه سلامت اجتماعی / سبک زندگی سالم (زندگی یدون دخانیات، تغذیه سالم، فعالیت فیزیکی مناسب)
۱-۵) استفاده از امکانات سختافزاری، نرمافزاری طرفین برای انجام پروژههای مشترک با رعایت قوانین و مقررات
۱-۶) شرکت در جلسات مرتبط دوطرفه برای پیگیری توافقات و عملیاتی نمودن اقدامات
۱-۷) سایر مواردی که به توافق طرفین خواهد رسید.