نشست تخصصی سلامت اجتماعی و توسعه- تهران - کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه ucshd
نشست تخصصی سلامت اجتماعی و توسعه- تهران
نشست تخصصی سلامت اجتماعی و توسعه- تهران
01 01 2024 10:41
کد خبر : 3979276
تعداد بازدید : 71
مددکاران اجتماعی در رفع آن بن بست های اجتماعی تاثیرگذارند/نباید سلامت اجتماعی مورد معامله قرار گیرد/ جای خالی رشته مددکاری اجتماعی در دانشگاه تهران.
سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران اعلام کرد که نشست تخصصی سلامت اجتماعی و توسعه توسط این انجمن و کرسی سلامت اجتماعی و توسعه یونسکو دانشگاه تهران و همکاری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و بیمه سرمد در راستای ایفای مسولیت اجتماعی در دانشگاه تهران برگزار می شود. وی در ادامه اشاره کردند که موضوع سلامت اجتماعی یکی از ماموریت های مددکاران اجتماعی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و در نظر داریم در برنامه ده ساله ۲۰۲۰ الی ۲۰۳۰ بهعنوان یکی از محور های برنامه های فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی به تصویب برسانیم.ضمن این نیاز به تولید دانش بومی در حوزه سلامت اجتماعی داریم. و سنجش شاخص های سلامت اجتماعی باید سالانه سنجیده شود.همچنین تاکید شد که ایشان جای خالی رسته مددکاری اجتماعی در دانشگاه تهران احساس می شود.
در این نشست دکتر اعتمادی فر رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تاکید کردند که مددکاران اجتماعی به دلیل تجربه ایی که دارند می توانند در تولید دانش به حوزه علوم اجتماعی کمک شایانی کنند.نباید سلامت را به تن و جسم خلاصه کرد و همچین تقدم امر اجتماعی بر فردی اشتباه هست.مددکاران اجتماعی به عنوان میانجی گران موفق می توانند در پیشگیری از مشکلات تاثیر چشمگیری داشته باشند.
دکتر یونس نوربخش، رئیس کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه در ادامه این نشست اشاره کردند که:
سلامت اجتماعی و مردم و شهروندان یک مسئله اجتماعی مهمی است که باید در همه حوزه ها مورد توجه قرار گیرد، سلامت تنها یک مسئله پزشکی نیست ، روانشناسان،جامعه شناسان ، سیاست گذاران اجتماعی موضوع سلامت به ویژه سلامت اجتماعی در ایران را بایستی جدی بگیرند. نباید سلامت سلامت مردم مورد معامله قرار گیرد.نه تنها دولتمردان و اندیشمندان بلکه سازمانها، و اعضاء آن را هدف قرار دهند.ما در بعضی از شاخص های سلامت، وضعیت مناسبی داریم مثل کنترل بیماریهای واگیر، توسعه خدمات پزشکی، جلوگیری از مرگ و میر کودکان، در حوزه سلامت روحی مثل افسردگی، حوزه ذهنی شک و تردید های فراوان در نسل جدید ، در حوزه سلامت اجتماعی ،انزوا طلبی سست شدن روابط اجتماعی، اعتماد اجتماعی،خودکشی، اعتیاد آمار نگران کننده است.
حتی در حوزه امنیت جانی ، جامعه ما سالیانه تلفات زیادی در حوزه تصادفات جاده ای دارد. چرا باید خودرو سازان به مسئولیت اجتماعی خودشان در حوزه سلامت مشتریان بی توجه باشند؟
از عوامل مهمی که سلامت اجتماعی را تهدید می کند:
تبعیض، حامی سالاری بجای شایسته سالاری، تظاهر به ثروت و تن آسایی ، حاشیه نشینی، عدم توجه به حقوق و آزادی های مشروع در قانون ، اختلال در سلامت اجتماعی، اختلال در سلامت روحی و روانی را نیز به دنبال خواهد داشت.باید در سه سطح کلان، میانی و خرد به سیاستگذاری در این زمینه توجه شود.
دولت زیر ساخت ها را آماده کند، فرصت های برابر ، دسترسی به امکانات اولیه از مهم ترین ها در این سطح است.در سطح میانی ، سازمان ها ، کارخانجات، موسسات باید در راستای مسئولیت اجتماعی به پیامدهای فعالیت هایشان در حوزه سلامت اجتماعی حساس باشند.مثلا یک شرکت نمی تواند برای رسیدن به سود به تخریب محیط زیست دست بزند.
در سطح خرد نیز توسعه آموزش ، آگاهی، مهارت آموزی و فعال شدن تسهیل گران اجتماعی نقش مهمی دارند.این همایش را کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه با همکاری انجمن مددکاران ایران برای بحث و بررسی و آموزشهای لازم در این زمینه ها برگزار کرده است.
دکتر محمد توکل استاد جامعه شناسی هم در این نشست بر نکات متعددی از جمله:استفاده از یافته های مددکاران اجتماعی در سیاستگذاری و تولید دانش،لزوم توسعه کیفی خدمات مددکاری اجتماعی، توجه به رویکرد جامعه سالم در سلامت اجتماعی، ناسلامتی روانی و معنوی یکی از مشخصه های جامعه کنونی است.
گزارش خبری خبرگزاری مهر: جای خالی رشته مددکاری اجتماعی در دانشگاه تهران